TD-gebouw Eindhoven naar Klavertje Vier

“TD-gebouw” naar “Klavertje Vier”

Het bestaande gebouw blijft behouden en wordt tot op het casco gestript, waarna het gebouw rondom wordt voorzien van glooiende balkons. Het gehele gebouw krijgt dezelfde hoogte als de bestaande techniekruimte op het dak. Indien door de gemeente twee extra terugliggende penthouselagen worden toegestaan en indien dit constructief mogelijk is, wordt het gebouw 2 lagen hoger dan het nu is.

Optionele extra vleugel:

In het oorspronkelijke ontwerp van de architect uit 1975, was een vierde vleugel opgenomen in plaats van de huidige drie. In overleg met de gemeente en omwonenden willen we de mogelijkheid onderzoeken deze vleugel alsnog te bouwen. Er is bewust gekozen voor deze nieuwbouwoptie in plaats van nieuwbouw tegenover de begraafplaats in verband metde privacy van de bezoekers daarvan.

Oppervlakten

Het bestaande gebouw is 14.800m2. Indien de extra vleugel gerealiseerd wordt, gaat dit om een bruto vloeroppervlakte van 382m2 per laag. Als het bestaande gebouw met twee lagen opgetopt wordt, zou de nieuwbouwvleugel 14 lagen krijgen (totaal van 5.348m2 of 4.584m2 zonder optopping).Indien het bestaande gebouw over de gehele oppervlakte opgetopt wordt dan komen er twee lagen bij van ieder 1.328m2 (totaal 2.660m2). De hoogte van het dak van het gehele gebouw wordt hiermee gelijk aan de hoogte van de bestaande kubus op het gebouw.Penthouses: als de penthouses gemaakt kunnen worden, komen er twee lagen bij van ieder 844m2 (totaal 1.688m2).Alle genoemde oppervlaktes zijn bruto vloeroppervlaktes (dat is inclusief buitenmuren en verkeersruimtes).

Klavertje Vier:

Als de extra vleugel gerealiseerd kan worden krijgt het gebouw -mede door de glooiende lijnen- de vorm van een klavertje vier. Door de ligging in het groen en de symbolische betekenis van geluk is “Klavertje Vier” dan ook een passende naam voor het nieuwe woongebouw.

Deel deze pagina