Lee Towers – Rotterdam

420 full service huurwoningen, roof top horeca en levendige plint

Transformatiespecialist City Pads koopt Europoint III te Rotterdam van haar Duitse eigenaar. De middelste van de drie bekende Marconitorens (100 meter hoog, 36.000m2) wordt getransformeerd: 420 huurwoningen in het midden segment onder het nieuwe full serviced living concept dat City Pads heeft ontwikkeld onder de naam “The Butler”. The Butler combineert het comfort van wonen met de service van een hotel en wordt ook uitgerold naar reeds aangekochte gebouwen in Amsterdam en Eindhoven. 

The Butler

In het gebouw is een conciërge, “The Butler”, aanwezig voor allerlei convenience diensten. Hij is het eerste aanspreekpunt bij vragen of verzoeken. In het gebouw wordt de bewoner een keur aan faciliteiten geboden (o.a. diverse social areas, gym, sauna en laundrette). Social media worden ingezet om bewoners te wijzen op convenience diensten en om ze op de hoogte te stellen van evenementen in de stad, de beste restaurants en de leukste hotspots. The Butler koppelt bewoners desgewenst aan een financieel adviseur en kan helpen bij aanvragen van subsidies en toeslagen, gemeentelijke inschrijving en het openen van een bankrekening. Verder kunnen bewoners kiezen voor het laten schoonmaken van hun woning (op vast interval of op afroep) en kan The Butler bewoners helpen bij het reserveren van restaurants of het bemachtigen van concert- en theaterkaartjes. The Butler is vergelijkbaar met een butlerservice of met de conciërge van een hotel.

Het concept wordt alleen toegepast in complexen van ca. 400 woningen in verband met de gewenste en noodzakelijke schaalgrootte in relatie tot de betaalbaarheid. Ambitie is om binnen drie jaar 2.000 woningen onder dit concept te realiseren in de vijf grote steden. City Pads zoekt hiertoe nog gebouwen in Utrecht en Den Haag.

Wonen op de grens van stad en haven

Europoint III is de middelste van de drie hoogste torens van het Europointcomplex, dat zich bevindt in het havengebied Merwe-Vierhavens (M4H), dat samen met het RDM Rotterdam het Rotterdam Innovation District (RID) vormt, ook wel de grootste innovatiewerkplaats van Europa genoemd. In dit stadshavengebied realiseren marktpartijen, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam de komende jaren bijzondere, innovatieve woon- en werkgebieden, waarbij de economische structuur van stad en haven verder wordt versterkt.

Europoint III

De transformatie van het gebouw start naar verwachting medio 2017 en wordt in 2018 afgerond. De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Kondor Wessels (onderdeel van VolkerWessels). Alle kozijnen worden voorzien van verticaal elektrisch te openen delen zoals bij eerdere projecten van City Pads ook toegepast (587 woningen in De Admiraliteit te Rotterdam en 616 woningen in Lighting te Eindhoven). De bestaande travertin natuurstenen gevel blijft behouden. Intern zullen de woningen voldoen aan nieuwbouwkwaliteit en het gebouw wordt door gebruik van nieuwe installaties, windturbines en PV-panelen energieneutraal.

 

Highlights

  • Programma: transformatie naar ca. 420 huurwoningen, bewonersfuncties in de plint en horeca op de 22e en 23e verdieping
  • Vloeroppervlakte: ca. 36.000m2

 

Deel deze pagina